Επτά (7) Κορυφαίες Συμβουλές Περιποίησης Δέρματος Για Το Χειμώνα

Καθώς ξεκινά η χειμερινή περίοδος και ο αέρας γίνεται ψυχρός, ειδικά αν ζείτε στην Αμμόχωστο κοντά στη θάλασσα, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας απαιτεί προσαρμογές για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να παραμείνει υγιές. Η αλλαγή από τους καλοκαιρινούς μήνες στους κρύους μήνες του χειμώνα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για το δέρμα μας. 

Ο συνδυασμός των χαμηλών θερμοκρασιών, των ανέμων και της ξηρής θερμότητας των εσωτερικών χώρων, μπορεί να αφήσει το δέρμα μας στεγνό και ευάλωτο σε θέματα όπως την ξηρότητα και τον ερεθισμό. Η αντίθεση μεταξύ του κρύου εξωτερικού χώρου και του θερμαινόμενου εσωτερικού χώρου μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα προβλήματα. Η συνεχής εναλλαγή μεταξύ των θερμοκρασιών μπορεί να αποδυναμώσει το φυσικό φράγμα του δέρματός μας. Επομένως, είναι σημαντικό να είμαστε προληπτικοί και να προσαρμόζουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας πριν μπει ο χειμώνας.

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, η υγρασία στο δέρμα μας τείνει να εξατμίζεται πιο γρήγορα, αφήνοντάς το ευάλωτο στην ξηρότητα, το ξεφλούδισμα, ακόμη και τον ερεθισμό. Το να παραμένουμε καλά ενυδατωμένοι, από μέσα προς τα έξω, είναι απαραίτητο για μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τις δέκα συμβουλές περιποίησης που πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, λαμπερό και ανθεκτικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανεξάρτητα από το αν κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ ή όχι. Πολλά μέλη του προσωπικού, πελάτες και συνεργάτες του iBeauty Center στο Παραλίμνι ακολουθούν ήδη αυτές τις συμβουλές για να διασφαλίσουμε ότι το δέρμα μας παραμένει πάντα ενυδατωμένο και προστατευμένο.

1. Ενυδάτωση του οργανισμού μας 

Πίνετε επαρκή ποσότητα νερού και καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νερό. Φρούτα και λαχανικά όπως τα αγγουράκια, το καρπούζι, τα πορτοκάλια και το σπανάκι, όχι μόνο βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματός μας, αλλά παρέχουν επίσης βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος.

2. Ενυδάτωση του σώματος μας

Εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα αμέσως μετά τον καθαρισμό ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό, για να κλειδώσει την υγρασία, παρέχοντας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από τις κρύες καιρικές συνθήκες. Για ανανέωση και αναζωογόνηση δέρματός, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε ενυδατική μάσκα προσώπου μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, μην ξεχνάτε τα χείλη σας! Επενδύστε σε ένα υψηλής ποιότητας βάλσαμο για τα χείλη και χρησιμοποιήστε το συχνά για να αποτρέψετε τα σκασμένα χείλη.

3. Απαλός Καθαρισμός

Ο κρύος καιρός μαζί με τη θέρμανση του εσωτερικού χώρου κάνει το δέρμα μας πιο ευαίσθητο και ευάλωτο στην ξηρότητα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο απαλή καθαριστική κρέμα με βάση το pH που είναι σχεδιασμένη για ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα. Την χρησιμοποιούμε με χλιαρό νερό για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να διατηρήσει τα προστατευτικά φυσικά του έλαια. 

Σε αντίθεση με το καλοκαίρι, μπορούμε να καθαρίζουμε το πρόσωπο και το σώμα μας μόνο μία φορά την ημέρα αντί για δύο φορές για να αποτρέψουμε την περαιτέρω αφυδάτωση που μπορεί να προκύψει από τον υπερβολικό καθαρισμό.

4. Αντηλιακό

Μην υποτιμάτε τη σημασία του αντηλιακού κατά τους χειμερινούς μήνες. Η προστασία του δέρματός μας από την υπερβολική ακτινοβολία πρέπει να γίνεται ολόχρονα και είναι ένα τρόπος για να αποτρέψουμε τα ηλιακά εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση.

Εφαρμόστε αντηλιακό ως το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγείτε έξω στον ήλιο. Φροντίστε να καλύψετε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές όπως το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά σας και εφαρμόστε ξανά όλη την ημέρα εάν έχετε ιδρώσει ή σκουπίσει το πρόσωπό σας.

5. Κάντε απολέπιση με σύνεση

Η απολέπιση είναι ένα κρίσιμο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης ή αποτρίχωσης, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, στην αποφράξεις των πόρων και στην προώθηση της ανανέωσης του δέρματος. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν το δέρμα σας είναι πιο ευάλωτο στην ξηρότητα, είναι σημαντικό να μειώσετε τη συχνότητα της απολέπισης για να αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση. Η χρήση απαλών απολεπιστικών με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή το γαλακτικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού ή της ερυθρότητας του δέρματος.

6. Αποφύγετε τα ζεστά ντους

Παρόλο που όλοι αγαπάμε το ζεστό ντους, ειδικά τις κρύες μέρες, το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα μας τα φυσικά του έλαια και να αποδυναμώσει τον προστατευτικό φραγμό που μας παρέχει. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορούμε να κάνουμε χλιαρά ντους που είναι πιο απαλά με το δέρμα και αποτρέπουν την υπερβολική ξηρότητα και ερεθισμούς. Αυτή η απλή ρύθμιση θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματός για να νιώθουμε άνετοι και υγιείς όλη τη χειμερινή περίοδο.

7. Ζητήστε επαγγελματική συμβουλή

Εάν αντιμετωπίζετε έντονη ξηρότητα, επίμονα δερματικά προβλήματα ή δερματικές παθήσεις που χειροτερεύουν από το κρύο, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Μπορούν να σας προσφέρουν εξατομικευμένες συμβουλές, προτεινόμενα προϊόντα ή θεραπείες για να αντιμετωπίσετε το θέμα σας. 

Δεδομένης της αλλαγής του καιρού, ακόμη και στις ζεστές συνθήκες της Κύπρου, η προσαρμογή της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι απαραίτητη. Ακολουθήστε τις κορυφαίες 7 συμβουλές μας για την περιποίηση του δέρματος για να το διατηρήσετε σας υγιές, λαμπερό και ανθεκτικό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @ibeautycenter.cy για περισσότερες συμβουλές υγείας και ευεξίας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο +357 96 900101 για να κλείσετε το ραντεβού σας στο iBeauty Center.  

Contact Us

Contact Info

Follow Us

Working Hours

We are more than happy to answer all your questions